Postări

Se afișează postări din februarie, 2017
Blogosfera Evanghelică

Despre oamenii frumoși

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Câteodată viața este despre oamenii frumoși pe care Dumnezeu ni-i scoate în cale la momentul potrivit.  Vorbesc despre acei oameni care nu știu nimic despre tine și totuși se opresc să te ajute. Acei oameni care îți dau o bucățică din rai fără ca măcar să fie conștienți de ceea ce fac. 
S-a întâmplat în luna lui februarie, când am mers la bunici. A nins întruna toată ziua și toată noaptea. Se pusese o zăpadă mare cam peste tot. Dimineață în jur de ora 6 trebuia să merg la autobuz. Eram încărcată cu bagaje. Așa e bunica. Nu mă lasă niciodată să plec fără niște plase care să îmi rupă mâinile.  Nu îndrăzneam să merg singură, de altfel nici nu aveam cum să duc acele bagaje singură. Aveam de mers cam 20 -30 minute pe jos până la autobuz. Pe vremuri, ar fi venit bunicul, cu bicicleta lui. Ar fi pus măcar o plasă sau chiar două pe ea și ar fi fost mai ușor. Acum, el nu a mai putut face asta. Așa că trebuia să vină bunica, ce abia mergea din cauză că avea niște dureri…

Lumea ta prinde aripi din nou

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Vine un moment în viață în care iese soarele. Se desprind norii grei, se împrăștie și dispar încetul cu încetul iar lumea ta prinde aripi din nou. Vine un moment în care înveți să zbori, să uiți de apăsări, de griji, un moment în care te ancorezi în speranță. 
Sunt acele momente în care Dumnezeu își aduce promisiunile la împlinire și uiți tot ce a fost rău. Respiri aerul curat și îți dai seama că niciodată nu ai văzut lucrurile mai clar decât acum. Te gândeși că în sfârșit ți se întâmplă și ție ceva bun. 
Te minunezi de  ceea ce Dumnezeu a putut să facă pentru tine. Zâmbești cu gura până la urechi și plângi în același timp, de bucurie. Mă întrebam uneori ce e fericirea, acum am găsit și răspunul. Fericirea e atunci când ai atât de multă recunoștință în suflet încât nu poți decât să plângi în hohote și să râzi în același timp. 
După lungi așteptări, după lacrimi, după rugăciuni rostite printre șoapte de tăcere, se vede o lumină și bucuria e atât de mare încât n…

Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt

Imagine
Sursă imagine: elefant.ro
Faceți cunoștință cu Oscar, un băiat de 10 ani ce locuiește într-un spital deoarece are leucemie. Singura persoana care îi face pe plac este una dintre infirmiere, la care băiatul îi spune Tanti Roz. Deși nimeni nu vrea să i-o spună, Oscar este conștient de faptul că va muri. Tanti Roz îi dă copilului, ideea de a trăi fiecare zi ca și cum ar fi constituită din zece ani și de asemenea îl ajută să îi scrie scrisori lui Dumnezeu. 
Romanul ”Oscar și Tanti Roz” este extraordinar. Te poartă prin mintea unui copil amuzant, interactiv, inteligent, trist și abătut în același timp. Nu poți decât să citești întruna și să îți spui: cât de frumoasă e cartea. Cel puțin mie așa mi s-a întâmplat.  O recomand cu mare căldură. 
Câteva citate:
”-Tanti Roz, mi se pare că au inventat un alt spital decât cel real. Se prefac că oamenii nu vin la spital decât ca să se vindece. Deși unii vin ca să moară.”
”Uităm că viața e fragilă. fărâmicioasă, efemeră. Ne credem toți nemuritori.”
”…

Povestea ta de azi

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Spune-i o poveste lui Dumnezeu. Povestea ta de ieri, povestea ta de azi, povestea ta de mâine. Ia o foaie și începe să scrii. Ai grijă să pui acolo toate detaliile, în special pe cele ce au legătură cu sufletul tău. Dacă nu îți prea place să scrii îi poți povesti direct, totul. El te ascultă. 
Spune-i o poveste lui Dumnezeu. Povestea visului tău, povestea ta de suflet. Cea mai frumoasă poveste pe care o știi dar și cea mai puțin frumoasă. Lui Dumnezeu îi plac poveștile, mai ales cele despre viețile noastre. Abia așteaptă să vină să te ascultă. 
Astăzi mi-a șoptit că ar vrea să vorbească cu cineva. Dacă se referea la tine? Ți-ai zis povestea? 
Spune-i o poveste lui Dumnezeu. Nu înflori nimic, nu e nevoie nici de epitete nici de figuri de stil, poți să iei cele mai simple cuvinte pe care le găsești și să alcătuiești cu ele ceva. Știi cum funcționează cuvintele? Le aduni, le lipești până iese ce trebuie. Și dacă nu îți iese de prima dată, nu-i nimic. Poți să o iei d…

Spune-i astăzi totul

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Poți să îi spui lui Dumnezeu totul, poți să îi vorbești lui Dumnezeu oriunde, la orice oră din zi, El e acolo, cu tine. Atâta timp cât o faci din toată inima și toată sinceritatea ta El te va asculta. Va fi cu tine.
L-am pus pe Dumnezeu undeva în categoria aceea: ”la Dumnezeu nu vii cu orice, nu vii oricum”, când de fapt tot ce își dorește El de la tine este un cuget curat, o inimă sinceră, deschisă către El. Scoate-l pe Dumnezeu din tipar. Renunță la inhibiții, spune-i astăzi totul. 

Dumnezeu e o persoană (3 persoane- trinitatea, să nu se înțeleagă greșit) ca și tine, și El râde și El plânge. Se bucură, se întristează, se mânie, are milă și lista ar putea continua.

Dumnezeu ți-e prieten, poți să îi spui oricând despre planurile tale, despre cele care ți-au ieșit și cele care nu, poți să îi povestești despre familia ta, despre dorințele tale, despre durerile tale. Poți să-i spui lui Dumnezeu despre dragostea aceea neîmpărtășită și despre prietenul care te-a su…

Daniel, om al rugăciunii

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Poate te-ai întrebat vreodată ce ar trebui să faci ca să îi poți fi pe plac lui Dumnezeu, poate ți-ai dorit să fii unul dintre oamenii spre care Dumnezeu privește cu bucurie. Și eu mi-am dorit și îmi doresc acest lucru.  Zilele trecute mă gândeam că sunt atât de mulți oameni prezentați în Biblie care s-au lăsat folosiți de Dumnezeu și s-au pus la dispoziția Lui. Aș vrea să fac și eu asta, mi-am zis. Apoi m-am gândit, cum oare aș putea face așa ceva? Am să încep prin a observa acele personaje. Așadar, am creat o rubrică nouă, intitulată ”personaje din Biblie”
Astăzi îl vom urmări pe Daniel, oare ce vom descoperi?
Daniel era cumpătat. Daniel își cunoștea locul și limitele, el știa unde să se oprească și unde să înainteze. ”Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l siliească să se spurce.” Daniel 1:8
Daniel spunea adevărul și îl recunoștea pe Dumneze…

Ce apreciază fetele la un băiat

Imagine
Sursă imagine: deviantart.com
Zilele trecute am publicat acest articol : ”Ce apreciază băieții la o fată”.  Le spusesem băieților să stea pe aproape căci va exista un articol și pentru ei. Așadar, am rugat câteva fete să ne zică ce apreciează ele la un băiat. 
Răspunsurile sunt următoarele: Ela - În primul rând m-aș uita la relația lui personală cu Dumnezeu și la modul în care se raportează la aceasta. M-aș uita la lucrurile care contează cu adevărat și la valorile pe care le are. Apreciez acel băiat care este atent la cei din jurul său, care pune mare preț pe adevăr, pe respect, pe empatie. Ana - Eu apreciez cel mai mult la un bărbat, abilitatea lui de a acorda atenție unei femei, de a sti să fie bărbat atunci când trebuie. Apreciez sufletul lor care este atât de sensibil, sensibilitate ce nu prea este arătată dar care se simte, mi se par frumoase acele emoții atât de profunde. Apreciez abilitatea de manipulare pe care o au ei în general, dar nu manipulare într-un sens rău. Apreciez s…

Cum mi-a răspuns Dumnezeu la rugăciune

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Nu știu la ce te așteptai atunci când te-ai oprit aici, dar, acest articol nu este la fel ca toate celelalte. Acest articol e diferit. Spune-i cum vrei tu, o istorioară sau o mărturisire personală. 
Articolul acesta este despre cum mi-a răspuns Dumnezeu la rugăciune. Știu, că poate pentru unii oameni ceea ce urmează să scriu va fi ceva banal, dar pentru mine, e motivul pentru care zâmbesc și am lacrimi în ochi în același timp, astăzi. 
În primăvara lui 2015 am fost ultima oară acasă. De atunci nu mi-am permis să mai merg. Sunt în România dar sunt departe de casă. Mai exact ai mei, sunt în celălalt capăt al țării. Încă de pe atunci mi-am dorit mult să pot să merg acasă, dar nu am reușit. Când am fost liberă nu am dispus de banii necesari, când aș fi putut să am acei bani nu mi-a permis locul de muncă.  De un an de zile bunicul meu are cancer. Am strâns acest dor în inima mea și am înghițit în sec de fiecare dată când am vorbit cu ai mei la telefon, cu bunica și…