Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2017
Blogosfera Evanghelică

Book Tag - Leapșă

Imagine
Sursă imagine: google.ro
Am primit un tag drăguț :d

Reguli:

Menționează creatorul tag-ului - ups, nu știu cine e :D
Menționează blogger-ul care ți-a transmis ție tag-ul - Madeline, căreia îi mulțumesc tare mult! A fost o surpriză!!! :D
Alege o opțiune din cele de mai jos - să vedem ce va fi.
Dă tag altor 5 persoane pentru a realiza acest tag - uuu, la final vă dau tag, promit!

Să începem, zic!

Preferi cititul în pat sau în alt loc?
Sincer, prefer să citesc în natură, pe iarbă verde, întinsă pe o pătură sub umbra unui copac. Dar cum e iarnă, aș zice că merge și în pat. ;)

Gustări dulci sau gustări sărate?
A zis cineva ceva legat de dulciuri? Da, sunt mereu alături de dulciuri :D

Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume? 
Nici una, nici alta. Prefer un singur volum. La un moment dat mă plictisesc când povestea devine prea lungă, în prea multe continuări. De obicei asta se întâmplă când ajung pe la începutul celui de-al treilea volum...așadar...mai bine o singură carte.

Narațiune la per…

Femeie, respectă-ți bărbatul

Imagine
Sursa imagine: Pinterest
Femeie, respectă-ți bărbatul, cel ce este sufletul tău pereche, darul pe care Dumnezeu l-a pregătit, în care Dumnezeu a investit pentru tine. El este ajutorul tău potrivit în vreme de nevoie, brațul tare pe care te poți sprijini atunci când ești obosită de toate grijile acestei lumi. 
Amintește-ți de sacrificiile pe care le-a făcut pentru tine cu iubire, cu un zâmbet pe față și un zâmbet în privire. Amintește-ți cu cât drag te strânge în brațe, cu cât drag îți șoptește cuvinte de iubire și câtă grijă îți poartă. 
Amintește-ți de caracterul lui frumos conturat, cel care te-a făcut încă de la început să îl iubești. De răbdarea lui, de grija cu care te învață și cu care îți explică lucruri. Visează la acest om. Omul tău. Cel care și-a dezbrăcat sufletul și te-a lăsat să intri în inima lui fără teamă. Dacă l-ai rănit? Dacă i-ai călcat pe orgoliu? Da! De multe ori. Dar te-a iertat, căci inima lui e o inimă rănită care știe să iubească, știe să ofere iertarea și să …

Ce apreciază băieții la o fată

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Știu că noi, fetele de multe ori suntem nesigure. Nu știm să ne apreciem la adevărata noastră valoare și începem să ne găsim tot felul de defecte, mai ales atunci când vine vorba despre un ”el” de care ne place.  Ni se pare că noi suntem cele mai urâte, că trebuie să mai slăbim un pic, sau să ne mai punem puțin machiaj pe față și poate așa vom ajunge și noi la nivelul la care ni se pare că trebuie să fim. 
Am pus câtorva băieți, aceată întrebare: ”Ce apreciezi tu la o fată?”. Haideți să vedem ce au răspuns.  Cristian - Să fie modestă, sinceră, simplă, într-un cuvânt, naturală. Să fie cu frică de Dumnezeu, să nu fie egoistă, să știe să se bucure de fiecare moment. Să fie feminină. De obicei toate lucrurile astea se pot vedea în ochii ei. Și partea frumoasă este că ochii, privirea, rămân la fel până la bătrânețe.Andrei M. - În principal zâmbetul. O persoană care atunci când îți vorbește cu zâmbetul pe buze îți transmite bucurie, indiferent că e persoana iubită sa…

Dumnezeu te ține în brațe astăzi

Imagine
Sursă imagine: http://www.dailybackgrounds.com/
Șterge-ți lacrimile. Zâmbește. Lasă-ți fața să ți se aprindă de bucurie și uită-te cu încredere spre cer căci Dumnezeu te-a văzut și te-a auzit.

Dumnezeu și-a îndreptat privirea către tine, mai mult decât atât, Dumnezeu te ține în brațe astăzi! Ți-a văzut inima bătând încet, ți-a auzit strigătul și și-a întins brațele către tine.


Fii tare, astăzi, căci Dumnezeu te ține în brațe.

Nu ești singur în bătălia pe care o porți în suflet. Nu te teme, durerea îți face sufletul mai frumos, mai viu, mai arzător. Nu-ți fie frică să treci peste poduri înalte, nu-ți fie frică să îți găsești puterea de a continua.

Nu-ți fie frică, Dumnezeu te ține în brațe astăzi. Chiar acum, El e cu tine. Chiar acum îți șoptește cuvinte de dragoste, de mângâiere. Chiar acum îți spune că a pregătit ceva frumos. Că a pregătit lumina.

Zâmbește, fii încredințat că El se ocupă deja de tot ce ai pe suflet.
Zâmbește, lucruri frumoase sunt pe cale să se întâmple!

Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnes Martin Lugand

Imagine
Sursă imagine: elefant.ro
Această carte este pur și simplu frumoasă. Agnes are un mod simplu de a descrie lucrurile, ți-e foarte ușor să citești totul. Cartea nu este ceea ce mă așteptam să fie. Sinceră să fiu, nici măcar nu știu la ce mă așteptam mai exact dar cartea mi-a întrecut așteptările.

Intrăm încă de la început într-o lume a durerii, vedem ce înseamnă să pierzi persoane dragi, ce înseamnă ca moartea să le ia de lângă tine.
Observăm un suflet trist, căzut chiar deprimat care nu mai are poftă de viață. Un om care nu mai știe cum să trăiască, cum să se mai prețuiască pe sine.
Acest om evoluează. Parcurge o călătorie, întâlnește oameni noi și încetul cu încetul este forțat să iasă din cochilia în care s-a închis.
Vedem o transformare frumoasă. Un singur drum. Un drum spre vindecarea sufletului. Un drum în care personajul se confruntă cu propriile sale sentimente.

Dacă te-am făcut curios, te invit să citești cartea.

Câteva citate:

„Dar inima mea se încăpățâna să bată. Și mă ținea î…

Ți-a promis eternitatea

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Dumnezeu nu era dator să te iubească. Dumnezeu nu era dator să își dea Fiul la moarte pentru păcatele tale. Nu, Dumnezeu nu îți era dator cu nimic.  Tu nu aveai ce să îi dăruiești. Poate ți se pare că ești bogat, că ai talente, că ești cineva, dar adevărul este că lui Dumnezeu nu-i trebuie nimic din tot ce ai tu. El e creatorul Universului, are deja tot ce îi trebuie.  A vrut doar inima ta.  Nu era dator să își trimită Fiul, să părăsească cerul, să părăsească comfortul de acasă ca să fie umilit, disprețuit și apoi răstignit pentru tine. Nu era dator, dar te-a iubit. A văzut că zaci într-o mocirlă și și-a întins mâna să te scoată de acolo. Pentru că te iubește. Pentru că oricine ai fi, ai preț în ochii Lui. 
Nu era dator Dumnezeu să îți dea nimic, dara dat totul pentru tine. Pentru că dragostea nu se vorbește, dragostea se sacrifică. 
Te poticnești. Te tragi deoparte și îl necinstești pe Dumnezeu. Ți se pare că vrea atât de multe de la tine, ți se pare că a făcut…

Desprinde-te de sol

Imagine
Sursă imagine: Pinterest 
Zilele trecute am scris un articol intitulat ”Zboară ca vulturul”. După cum spuneam și în acel articol în anul 2016 m-am târât, în 2017 vreau să zbor.

Am vrut să zbor...mi-am dezmorțit trupul căzut în amorțire, mi-am întins aripile și m-am avântat spre cer, apoi a urmat o prăbușire dezastruoasă. Nu înțelegeam ce nu era în regulă. Ce se întâmpla cu zborul meu. Zilele treceau și eu eram tot la sol, prăbușită. Atunci mi-am dat seama că am înțeles zborul într-un mod greșit.

Am crezut că pot atinge culmi înalte numai dacă scap de durere. Am crezut că trebuie să am parte doar de evenimente fericite și că totul va fi bine. Am crezut că zborul e despre fericire și este. Însă nu este despre acel gen de fericire la care mă gândeam eu. Zborul e despre fericirea alături de Dumnezeu.

Dacă vrei și tu să zbori în acest an, îți propun să învățăm lecția zborului împreună. 

Desprinde-te de sol.
Ca să poți zbura trebuie să lași deoparte tot ce te ține la pământ. Trebuie să lași …

Dacă Pământul ar vorbi

Imagine
Sursă imagine: Pinterest
Mă uit pe furiș, pe după colțuri, mă uit la oamenii de lângă mine și la lumea în care trăiesc. Se văd multe fețe triste. Unii au rămas fără case, fără acoperiș datorită focului, alții au aflat că au cancer. Unii și-au pierdut locul de muncă, alții nu au unde să stea. Unii nu au ce pune pe masă, alții suferă din dragoste sau din diferite motive și lista ar putea să continue așa la nesfârșit.
Pământul e trist.Cară în spate greutățile tuturor. În ce moment s-a schimbat totul? Când s-a dus Paradisul spre goliciune și mizerie, spre răni și deznădejde?
Privește în zare. Vezi și tu ce văd și eu? E prea multă nepăsare de-o parte și prea multă suferință pe cealaltă parte.
Dacă Pământul ar vorbi poate ar veni să ne arunce câte o șoaptă la ureche în care să ne spună că undeva pe lângă noi, cineva suferă.
Ieri m-am supărat. M-a sunat o prietenă și m-a întrebat ce fac dar nu a părut interesată cu adevărat de ce fac. Și când i-am zis că se putea și mai bine, nu m-a întrebat …

Ești un luptător

Imagine
Sursă imagine: google
Tu nu poți opri cursul vieții, nu poți împiedica zăpada să cadă din cer și nici ghioceii să înflorească atunci când le vine vremea.
Tu nu poți opri oamenii care apar în viața ta, întâmplările și circumstanțele prin care treci, drumurile înfundate peste care dai, tot ce poți să faci e să lași viața să își urmeze propriul ritm, să alegi întotdeauna cum poți tu mai bine și să lupți.

Nu, nu s-a terminat. Călătoria abia a început și vor continua să existe oameni care să te rănească și să nu te aprecieze la adevărata ta valoare, obstacole de care să te lovești, munți pe care trebuie să îi urci cu curaj și numai cu puțină frică.
Nu, provocările nu se termină aici, dar știi ceva? Nici tu nu te da bătut.

În viață atunci când ți se închide o ușă ți se va deschide o alta. Atunci când cineva îți va da un șut în fund vei primi o îmbrățișare din altă parte. Dacă oamenii te vor părăsi, Dumnezeu va fi acolo, va vedea totul și va avea grijă să trimită în viața ta pe cineva care t…

Zboară ca vulturul!

Imagine
Sursă imagine: deviantart.com
”Birds don`t just fly, they fall down and get up.”  - Try everything - Shakira
De la o vreme au început să îmi placă păsările. Mă uit la ele și aproape că le invidiez pentru că ele pot să zboare, iar zborul te înalță.

Ceea ce tu și eu nu știm, e că zborul se învață uneori prin durere, că pentru a atinge acele culmi înalte trebuie mai întâi să pornești de jos, de la pământ. De multe ori, tu și cu mine ne grăbim. Vrem să facem salturi uriașe, să ajungem dintr-o parte în alta fără să parcurgem vreun pas, fără să dăm peste vreun obstacol și fără să ni se interpună ceva în cale. Când nu ajungem acolo unde ne dorim, zicem că eșuăm. Unii renunță, dar ei nu știu ce pierd.

În anul 2016 m-am scufundat. Nu am știut că se poate să ajungi mai jos de nivelul pământului. Am avut impresia că dacă sunt la pământ sunt cât de jos se poate, dar în anul ce a trecut am învățat cum e să fii sub nivelul pământului. Am învățat prin durere.
În 2017 vreau să îmi iau zborul. Și nu oric…

Tu ești Eva unui Adam

Imagine
Sursă imagine: deviantart.com
Tu. draga mea, ești Eva unui Adam. Sunt sigură că undeva pe lumea aceasta există o persoană pentru tine, o persoană cu care ți-ai putea potrivi viața.
Uneori drumul până la acel Adam e dificil, întâlnești alți ”ei” pe cale și te derutezi.

Ce nu înțelegem noi, fetele câteodată este de ce acel ”el” nu apare atunci când ne dorim noi. De ce trebuie să așteptăm, de ce dăm în schimb peste atâtea persoane greșite și avem parte de așa multă suferință.

Trebuie să știm că pentru a-l întâlni pe acel ”Adam” trebuie să fim pregătite pentru el, pentru o viață în doi.
Dragostea are timpul ei și implică anumite responsabilități, tocmai de aceea nu este bine să grăbim lucrurile.

Este greu să ai răbdare, mai ales când toți ceilalți și-au găsit deja persoana cu care vor să își împartă viața, însă Dumnezeu știe ce face.

Atunci când renunți la planul Său și pui pe primul loc dorințele tale, strici totul. Dumnezeu știe ce îți dorești, Dumnezeu știe că vrei un om lângă care să …

Visul meu are 7 ani

Imagine
Sursă imagine: internet
Acum 7 ani am pășit pentru prima oară în această lume a scrisului. Nu m-am gândit să scriu, nu m-am gândit că aș putea avea ceva de zis, ceva care să merite să fie citit și de alte persoane. Acum 7 ani am pășit pentru prima oară în Blogosferă dar nu cu gândul să îmi aștern creațiile ci cu gândul de a publica istorioare, citate și alte lucruri care mi se păreau frumoase.

Înainte de blog scriam doar în jurnal.

Într-o zi am simțit că am ceva de spus, am avut un impuls de un moment și am deschis o pagină albă. Cuvintele mi-au ieșit stângace, nici nu prea știam ce fac dar am simțit că trebuie să o fac. Acum 7 ani s-a născut primul meu articol și de atunci, din momentul în care am scris prima dată nu am mai putut să fac pași înapoi.

Știu că pe aici sunt mulți oameni care scriu. Aș vrea să vă spun că ați primit un dar. Nu oricine poate scrie. Știu că nu prea pare așa, că uneori să scrii ce simți poate părea banal, dar nu și pentru mine și nici pentru tine.

Eu când scr…