Postări

Se afișează postări din februarie, 2016
Blogosfera Evanghelică

Te-au ridicat pe un piedestal

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Te-au ridicat pe un piedestal, te-au pus acolo și te-au venerat de la distanță. Eu te-am văzut în treacăt și te-am privit. Se putea vedea foarte puțin din Tine. M-am întristat și m-am uitat bine în jurul meu. Erai înconjurată de prea multă gălăgie, prea multă venerație, se vedea mult Regele din Tine, dar prea puțin dorul și iubirea de Tată, prea puțin se vedea prietenia pe care erai gata să o oferi.

Te-au ridicat pe un piedestal, au avut impresia că așa te vor vedea toți, dar tot ce au făcut de fapt a fost să te facă să pari mai departe, mai mare, mai ascuns.
Eu te-am găsit deschis, te-am văzut lângă mine. Știu că eu sunt un om, un nimic, o urmă de țărână, dar știu că Tu nu ai nevoie de un piedestal, știu că Tu ai o inimă de Tată, de prieten, de iubire, poți sta lângă mine, mă poți atinge. Eu te pot lua de mână iar Tu nu te superi dacă o fac.

Te-au ridicat pe un piedestal, la care eu nu ajung și nici nu am să ajung vreodată, dar Te-a…

Cine sunt eu...

Imagine
Sursă imagine: allpix.club
O licărire în vânt.
O frunză pe care o adie vântul după bunul său plac.
Un fluture ce trăiește doar o zi și apoi pleacă.
Un fir de păr ce cade și se rupe, iar apoi nu mai știe nimeni, nimic de el.
O adiere palidă de vânt, ce durează doar o clipă.
Un gând de dor.
Un fir de nisip de pe malul mării, pe care calcă picioarele trecătorilor.
O pată de noroi.
Un paragraf dintr-o carte, versul meu e, sunt ce sunt...un trecător.
O flacără pe care o stinge apa cu ușurință.
O floare ce poate fi ruptă și a cărei petale le bate vântul spre nicăieri.

Sunt un mare nimeni...dar Dumnezeu mă iubește, asta îmi e de ajuns.

Contează cu adevărat cine sunt eu, dacă în ochii Lui am meritat totul?

Contează că sunt mică, dacă pentru El sunt mare?
Contează că sunt săracă dacă în ochii Lui am cerul?
Contează că sunt tăcută, dacă El îmi ascultă inima?
Contează că sunt rea, dacă El vede că există ceva bun sădit de El în mine?
Contează că sunt prăfuită, dacă El mă curățește, și mă face un vas de cinste?
C…

El e un prieten bun de al meu

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Am fost singură odată, dar mi-am făcut un prieten bun, nu l-am găsit eu, El m-a găsit pe mine. De fapt, când l-am întrebat de unde mă știe, mi-a zis că El mă cunoștea încă de dinainte să mă nasc. Uau, mi-am zis; ăsta da prieten; să mă cunoască pe de-antregul, să-mi știe fiecare gând, fiecare tresărire, fiecare răsuflare și totuși să rămână lângă mine!

El e un prieten bun de al meu, numele lui e Isus, poate ați auzit și voi de El, dar nu l-ați băgat în seamă. El are multe de oferit. E bun, onest, nu e invidios, știe să-ți asculte toate problemele și poate să îți dea și rezolvare la ele. Prietenului meu nu îi este rușine cu mine, a suferit și El, a fost încercat dar a biruit cu răbdare, dragoste și bucurie peste toate.

M-a chemat pe nume, mi-a zis să vin la El, pentru că știe să îmi lege rănile. Eu eram distrusă dar El mi-a zis că o inimă tristă e o comoară. O inimă rănită e mai de preț decât alte mărgăritare. I-am zis că nu am pe n…

Pune-te pe genunchi și vorbește cu Tata

Imagine
Sursă imagine:  http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
De prea puțin ori ne bucurăm. De prea puține ori zâmbim și zicem mulțumesc.

Viața noastră ar trebuie să fie scăldată în mulțumire pentru că avem un Dumnezeu așa mare care ne poartă pe brațele Sale zilnic. Cine știe prin ce am fi trecut astăzi dacă Dumnezeu nu ar fi fost cu noi, cine știe cum ne-ar fi fost ziua dacă ne-am fi bazat doar pe noi.
Am observat cât de multe lucruri schimbă rugăciunea. Chiar dacă uneori totul merge prost și soluția întârzie să apară, când ne rugăm, când îl știm pe Dumnezeu la lucru există speranță. Dar când ne gândim la ce putem face noi, îl micșorăm pe El, iar asta e păcat. E păcat pentru că avem un Dumnezeu așa de mare, un Dumnezeu al minunilor și al posibilităților iar noi ne comportăm de parcă am fi singuri.
Amintește-ți, Tatăl tău, Dumnezeu conduce lumea, deține totul. Nu te mai îngrijora. Nu te mai plânge. 
Pune-te pe genunchi și vorbește cu Tata!
El a zis că celui ce cere i se va da,  nu este aceas…

Dragă Dumnezeu (2)

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Mi-ai arătat cu toată forța că Tu poți schimba tristețea în fericire, că nimic nu îți este imposibil. Mi-ai arătat că poți construi castele din nisipul uscat ce îmi aluneca printre degete.
Tată, m-ai luat de mână și mi-ai șoptit:” Crede-Mă, Eu chiar pot! ”

Te-am regăsit după o vreme îndelungată, Te-am regăsit și mi-am dat seama, Doamne, de cât de mult îmi lipseai. 
Știi? Am avut zile negre.Și oamenii mă întrebau ce am. Le ziceam că nu am nimic dar că ceva în mine e gol. Simțeam așa un pustiu și o furtună în același timp, toate se întâmplau în mine. Eram în genunchi dar nu-Ți puteam vorbi. Voiam să Te aud dar nu Te ascultam cu adevărat. 

Știam că ceva nu e bine. Știam că ceva în viața mea merge greșit. Am început să răscolesc totul, de la primul sentiment până la ultima rămășiță din inima mea frântă, de la primul gând până la ultimul. Am luat oamenii din viața mea la rând și am început să îi cercetez. M-am uitat la cer și m-am între…

Încă nu ai găsit omul potrivit

Imagine
Sursă imagine: www.deviantart.com
Nu este pentru prima oară când văd o fată singură care se întreabă cu ce a greșit de nu are nici un iubit. Nu este prima oară când dau de fete care se simt nesigure din cauză că băiatul de care le place lor nu le acordă nici o atenție, ba mai mult, se pare că nici unul dintre băieți nu le bagă în seamă.

Ce e în neregulă cu mine?

Mult timp am fost și eu în această postură. Mă întrebam ce e greșit la mine, sunt prea slabă? Eram într-adevăr chiar foarte slabă în acea perioadă. Dar datorită unui ”el” am început să devin complexată. Mă uitam mereu pe stradă după alte fete și mă întrebam oare eu sunt mai slabă decât fata aia? Îi ziceam prietenei mele : ”O vezi pe fata aia? Cu cât sunt eu mai slabă decât ea? E diferență mare?” vă dați seama ce fel de gânduri aveam.

Mult timp mi-am dorit să fiu ca alte fete. Mă uitam la una și la alta și mi se păreau mai frumoase decât mine, aveau acel ceva pe care eu nu îl aveam. Ele puteau să râdă în fața unui băiat, puteau …

Bărbaților, vă respectăm și vă iubim

Imagine
Sursă imagine: http://www.deviantart.com/
Bărbaților le-aș spune că nu trebuie să fie puternici tot timpul, nu trebuie să se ascundă sub masca rațiunii și să lase sentimentele deoparte. Uneori e bine să simți chiar și durerea. Poți să plângi și să suferi, asta nu te va face mai puțin bărbat.
Un bărbat adevărat mai și plânge câteodată, a plânge înseamnă a arăta că ai o inimă, că simți. Știu că porți totul în spate, și vrei să fii puternic, dar ai grijă să-ți amintești din când în când că ești doar un om.

Bărbaților le-aș spune că sunt deja respectați.

Vă respectăm și vă iubim pentru toate gesturile frumoase pe care le faceți. Pentru că ne credeți frumoase și ne încurajați atunci când suntem la pământ, pentru că sunteți niște prieteni, iubiți, soți, frați și fii atât de minunați. Pentru că dacă ați putea ați purta toate durerile noastre și ne-ați da luna de pe cer.

Vă respectăm și vă iubim pentru zâmbetul și privirea cu care ne surprindeți uneori. Pentru că ne faceți să ne simțim iubite…

Fetelor, sunteți frumoase!

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Fetelor le-aș spune să nu se mai agite, să nu se mai streseze pentru că sunt frumoase. 
Nu aveți nevoie de o tonă de fond de ten, de un luciu de buze și de un rimel pentru a ieși din casă. Nu aveți nevoie să răscoliți întregul dulap doar pentru a găsi o ținută care să vă vină bine, voi sunteți frumoase oricum.
Sunteți frumoase atunci când plângeți, când chipul vă e acoperit de lacrimi, dezgolit de orice urmă de machiaj. Sunteți frumoase atunci când vă ciufulește vântul părul. Când oricum v-ați aranja plete vă zboară prin toate direcțiile. Sunteți frumoase atunci când purtați pijamale sau un tricou larg. 
Fetelor le-aș spune să nu se mai simtă singure și neprețuite pentru că sunt iubite.
Doar pentru că acel ”el” nu s-a uitat la tine nu înseamnă că nu ești prețioasă.  Sunteți iubite de lumea întreagă, pentru că voi veți deveni într-o zi mame, vă veți îngrășa, și veți trece prin dureri dar veți zâmbi. Sunteți iubite pentru că știți să …

Cerul le este făgăduit celor ce cred

Imagine
Sursă imagine:drakewilliams.deviantart.com
Noi, oamenii  de cele mai multe ori avem impresia că ne câștigăm sufletul prin bunătate. Dacă facem fapte bune, dacă încercăm să fim corecți, sinceri, dacă iubim, atunci îl avem pe Dumnezeu, atunci putem ajunge în cer. Câți dintre voi ați gândit așa?

Mi-a pus cineva odată, această întrebare: ”Dacă Dumnezeu ar veni astăzi la tine și te-ar întreba de ce să îți dea voie să intri în cer, ce i-ai spune?”
Și am stat și m-am gândit și într-un final am răspuns, pentru că sunt copilul Lui și am făcut și fac tot ce îmi stă în putință să îl urmez, mai și cad...dar mă ridic.
Voi ce ați fi răspuns?
Ce vrea de fapt să zică răspunsul meu?
Păi, Doamne, nu mint, nu fur, nu fac aia și aia și aia. Eu încerc să iert, să fiu bună, să iubesc, să semăn cu Tine.

Biblia îmi răstoarnă răspunsul. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune altceva.

”Știu, în adevăr, că nimic bun nu locuiește în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept am voința să fac binele, da…

Nu-l mai judeca pe Dumnezeu, știe El ce face

Imagine
Sursă imagine: internet
Noi oamenii, de multe ori îl judecăm pe Dumnezeu. Ne întrebăm dacă chiar există de ce permite atâta durere în lume, de ce există atâta nedreptate, de ce atâtea rele, dar nu ne gândim niciodată la cât bine ne face.
Știu că se spune că meseria la care lucrezi întruna e meseria de mamă, da într-adevăr ceea ce face o mamă e de admirat, dar la Dumnezeu nu ne gândim niciodată. El lucrează non stop. Mamele tot mai apucă să doarmă câteva ore noaptea, iar apoi când copii le cresc mari au parte și ele de puțin timp liber.
Dumnezeu ne poartă mereu, ne-a purtat pe brațele Sale încă de dinainte ca noi să ne naștem, Dumnezeu nu are pauze nici măcar o clipă. Nu respiră până nu te știe în siguranță. Dumnezeu ne-a iubit și ne iubește atât de mult iar noi nici măcar nu îl apreciem.

Ne e greu să vorbim despre El, să credem în El, ne e greu să găsim credința din inima noastră, ne trebuie dovezi, îl alungăm și nu avem nici măcar o remușcare.

Au fost oameni care au vorbit de rău de …

Când nu mai poți tu, poate Dumnezeu

Imagine
Sursă imagine: science.howstuffworks.com Durerea ce ne cuprinde sufletul uneori e prea mare, prea grea de suportat.

Câteodată te trezești aplecându-te la pământ ca o frunză ușoară pe care o apleacă și o tulbură vântul după bunul său plac.
Câteodată nu mai poți fi puternic. Fiecare bucățică din tine îți strigă să renunți. Lumea îți spune că e posibil dar tu îți strigi că nu mai poți.

Tăcere. Când sufletul strigă în tine, când simți că nu mai ai aer, respiri lacrimi și te afunzi în necunoscut, în durere, ești singur.
Oamenii nu sunt acolo.
Ajungi la un moment dat la beculețul ce-ți luminează mintea și realizezi că de fapt unora pur și simplu nu le pasă, nu le-a păsat vreodată și nici nu le va păsa.

Simți că te spargi în mii de bucățele și nu are cine să te mai adune la loc. Nu mai suporți nici liniștea și nici durerea. Strângi din dinți, îți muști buzele numai ca să nu izbucnești mai tare în lacrimi. Ești singur, îți spui. Oftezi.
Ești gata să renunți, ești gata să te dai bătut și atunc…

Biblia are ceva aparte, îl are pe Dumnezeu

Imagine
-Mama, vreau să am și eu Biblia mea.-Dar avem o Biblie, de ce îți trebuie una a ta? -Pentru că vreau să fie a mea. 
Cred că aveam vreo 12 ani când i-am cerut mamei mele să îmi cumpere o Biblie. Prietenele mele aveau propria lor Biblie, și voiam să am și eu. Are o copertă roz, e cu fermuar...și mi-am personalizat-o eu cum am vrut. Așa cum am mai spus cândva pe prima pagină am lipit hârtie colorată pe care am scris Dumnezeu o iubește pe Lavi.  Pe arunci scriam Lavi cu Y. Lavy. 
Ce mi-a venit azi să râd de mine. 
Ideea e că mama mi-a cumpărat o Biblie, propria mea Biblie și am fost așa fericită. Am început să o citesc. Oriunde găseam ceva ce mi se părea frumos, important, ceva ce voiam să țin minte subliniam cu o culoare.
Am luat Biblia aceea cu mine peste tot. La bunica, la tata, în vacanță, oriunde mergeam îmi luam Biblia și jurnalul cu mine. Nu puteam pleca fără ele. 
Pe la vârsta de 14 ani eu și Dumnezeu am avut prima noastră întâlnire și atunci am început să îmi pun întrebări, multe …

Prietenii erau totul

Imagine
Sursă imagine: www.deviantart.ro
Nu mai pot da timpul înapoi, dar dacă aș putea aș schimba două lucruri. Știu că familia de multe ori nu e cum ne așteptăm și cum ne dorim să fie, știu că preferăm să ne refugiem în prieteni, dar peste ani ne vom da seama că familia rămâne pe când prietenii pleacă.
Astăzi dacă aș putea să dau timpul înapoi aș alege familia în defavoarea prietenilor.

Când am început să cunosc lumea nu l-am băgat pe Dumnezeu în seamă. Știam că El există și uneori chiar mă rugam, mergeam la biserică câteodată dar nu îl cunoșteam pe Dumnezeu și îmi pare rău. Îmi pare rău că nu l-am numit pe Dumnezeu Tată, mai devreme, îmi pare rău că am trăit o fracțiune din timpul meu fără El, dar ce minunat este că Dumnezeu m-a considerat mereu copilul Lui și nu m-a alungat niciodată. Putea să îmi zică: știi ceva, Lavinia, când Eu am fost acolo pentru tine tu nu ai dat nici măcar 2 bani pe mine, nu m-ai băgat în seamă așa că acum de ce apelezi la Mine? Vii la Mine pentru că ești singură? …

Vreau o îmbrățișare mare de la Dumnezeu

Imagine
Sursă imagine: http://www.deviantart.com/
Când ești căzut la pământ iar ochii îți lăcrimează, Dumnezeu e acolo, îți șterge lacrimile și plânge alături de tine.
Niciodată, dar absolut niciodată nu vei fi singur în suferință!

De multe ori când suntem în necazuri vederea ni se încețoșează, lacrimile ne inundă și sufletul nu doar ochii, și avem impresia că nimeni nu ne înțelege durerea și că suntem singuri. Sigur că se spune că Dumnezeu e acolo, dar este ușor să spui asta, însă când ești la pământ căci picioarele nu te mai țin, când sufletul îți este zdrențuit și plin de amărăciune, când zâmbetul tău e dispărut undeva în infinit și orice ai face nu îl mai poți aduce înapoi, e mai greu de crezut că Dumnezeu e acolo.

De câte ori în tăcere, printre lacrimi și suspine nu ai strgat: Unde ești Doamne, acum când Te chem? Doamne, eu nu mai pot, doar fă ceva!

În bezna nopții liniștea s-a așternut mai mult ca niciodată. Dumnezeu tace. Oare ne aude Dumnezeu? Și dacă da, de ce tace la suspinele noast…

Sunteți speciali

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Ziua de astăzi aproape a trecut și poate nu a fost cum v-ați așteptat să fie. Poate soarele nu a răsărit pe cer iar afară a fost frig. Poate v-ați făcut nervi așteptând să vină autobuzul ca să puteți circula prin oraș sau poate ați stat flămânzi toată ziua.
Poate că astăzi nu s-a oprit nimeni lângă voi să vă zâmbească și să vă adreseze o vorbă bună. Poate v-ați gândit la ziua de azi și ați spus că e o zi pierdută. 
În puținul timp ce a mai rămas din ziua de azi aș vrea să vă adresez niște cuvinte. 
Știu că v-am mai spus-o cândva, dar, sunteți speciali, și meritați să vi se reamintească asta.Sunteți speciali pentru efortul pe care îl depuneți zi de zi pentru cei din jurul vostru. Știu că toți aveți pe undeva prin apropiere o persoană pentru care faceți lucruri, iar asta vă face speciali. Știu că azi ați luptat pentru problemele care vă umbresc viața. Știu că ați oftat, ați tras o gură mare de aer în piept și ați încercat să rămâneți…

Alegerea de Kiera Cass

Imagine
Oamenii sunt împărțiți în caste, iar în funcție de acestea au anumite meserii și venituri pe măsură.
America păstra de multe ori porția ei de mâncare ca să poată să i-o dea iubitului ei, Aspen. Dragostea ei pentru el e atât de mare, dar lucrurile nu pot rămâne definitiv așa.
Aspen o părăsește iar viața ei e pe cale să se schimbe.

Nu știu dacă v-am convis prin cele câteva idei pe care am ales să le înșir aici, dar cartea mi s-a părut minunată, am citit-o în 3 zile și deși nu m-a atins atât de mult precum au făcut-o alte cărți, e o carte interesantă.

Câteva citate:

”Nu poți să oferi totul oamenilor la care ții. Pur și simplu nu le poți face pe toate.” 

”Astăzi mă simțeam drăguță. Poate că asta se datora emoției dinlăuntrul meu.”

”Dar nu iubești pe cineva aproape doi ani, iar apoi peste noapte, ștergi totul din memorie.”

”A rostit acele cuvinte pentru a mă elibera de frică, tristețe, îngrijorare, agitație - o singură frază care spunea că nimic din toate astea nu conta. Dacă mă întorceam aca…

Tu plângi, iar eu mă consum.

Imagine
Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/
Ce simți, suflete, acum ? 
Ce îți dorești de la viața asta?  Ce vrei de fapt?  Nu ți-a ajuns cât m-ai chinuit de atâtea ori, doar ia și tu o pauză.
Simt că mă pierd printre dorințe și vise, griji și nevoi, sentimente și amintiri. Simt că cerul ar avea răspunsurile pe care mi-am dorit atât de mult să le aflu, dar acum nu cred că mai vreau să știu nimic. Vreau doar să dispară durerea.
Simt că m-am sfărmat în bucățele, văd cum mă culegi de printre ruine și încerci să mă pui la loc. Lipești bucățică cu bucățică și îmi zici că va fi bine. Dar eu nu mai pot, L. Nu mai pot...
Tu vrei să iubești din nou, oameni, locuri, tu vrei să fii puternică și să treci peste toate. Știu că ai cuvinte de speranță pe buze iar chipul ți-a fost încărcat cu un zâmbet, dar la mine nu te gândești?
Eu port atâtea răni în spate. Eu am vârsta ta, numai că a mea nu e în ani, a mea e în sentimente, sentimente care dor. Știi prea bine că rănile îmi sunt prea amare ca …

Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys

Imagine
Nu am mai citit de mult. Azi mi-am dat seama că trebuie să citesc. Trebuie să mai aflu poveștile de viață ale altora, chiar și a unor personaje imaginare. Între timp am descoperit că există o carte pe care am citit-o în 2015 dar nu i-am făcut recenzie.

Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys.  E o carte care mă întristează. De fiecare dată când i-am răsfoit paginile un val de tristețe m-a umplut. Nu înțeleg ce drept au unii să se creadă cineva, să aibă control asupra vieții altcuiva și chiar să ia viața...

Cartea prezintă întâmplări extraordinare, nici măcar nu știu cum de nu am plâns, deși cred că mi-am mușcat buzele de câteva ori.  Nu ai cum să citești această carte și să rămâi la fel.

Omenie, cuvânt mare, toți suntem oameni dar nu toți suntem umani, unii pur și simplu nu au inimă.

”Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius și așteaptă cu nerăbdare vacanța de va…

Când în noi este sădită o dorință

Imagine
Sursă imagine: adelinesays.wordpress.com
E trecut de miezul nopții iar eu stau și mă gândesc la dorințe. Când eram mai mică era o vorbă ce cirucla prin cercul meu de prieteni cum că dacă vezi prima stea care apare pe cer și îți pui o dorință ea se va împlini. Au trecut nopți și nopți iar eu ieșeam afară și urmăream cu privirea prima stea care apărea, apoi îmi puneam o dorință.

Cu timpul am crescut, mi-am schimbat gândirea și mi-am dat seama că steaua nu îmi putea îndeplini dorințele dar chiar și acum câteodată privesc către cer, șoptesc o dorință și sper că Dumnezeu o va auzi. Știu că stelele nu pot îndeplini dorințele pe care noi le avem, dar Cel ce le-a făcut poate.

Multe dorințe are omul și prea puține i se îndeplinesc, dar v-ați gândit că poate ne spunem dorințele în fața cui ne trebuie? V-ați gândit că poate ne raportăm greșit la dorințele noastre?

De multe ori ne spunem că dacă vom lupta, dacă vom da totul vom reuși. Multe lucruri ne dorim noi și facem totul pentru a le obține, …

Ești omul meu de suflet!

Imagine
Acesta este locul din spatele casei lui bunica. (Vara ar fi ieșit mai frumos, mai verde, dar poza e făcută într-o primăvară.)
Una dintre persoanele pe eu le admir este bunica mea.
Cred că abia ieșisem în lume când am întâlnit-o pentru prima oară pe bunica, eu nu îmi amintesc prea multe de atunci, dar am fost prima ei nepoată și cred că m-a iubit și mă iubește mult. Și eu o iubesc. Nu mi-aș putea imagina cum ar fi fost viața mea fără verile pe care le-am petrecut la ea acasă.

Iubesc acel loc. E un loc de vis. O curte mică dar frumoasă, o casă la care totul îmi este atât de familiar. Un loc superb în spatele casei, un câmp verde cu iarbă și cu flori.
Cele mai frumoase momente din viața mea s-au petrecut în curtea bunicii. Îmi amintesc și acum cum mă trezeam vara de dimineață și stăteam pe bancă, razele soarelui mă atingeau iar eu mă lăsam cuprinsă de amintiri...

Bunica m-a înțeles mereu. Mi-ar dorit binele și m-a încurajat.
Să te rogi, mi-a zis de multe ori cu ochii în lacrimi. Să nu te…