Dumnezeu a creat omul pentru cer

Sursă imagine:  www.slideshare.net

Știu că alergăm în fiecare zi în căutarea fericirii, știu că fiecare om încă de când deschide pentru prima oară ochii și până inima încetează să îi mai bată visează la fericire. Și eu visez. Am deja câteva zile bune de când visez la o minune și am o viață întreagă în spate de când visez la un viitor mai bun, la fericire.

Așa suntem noi, oamenii, nu ne mulțumim cu puțin, ne dorim totul. Și de ce să nu ni-l dorim dacă putem să ajungem la el?

Fericirea este peste tot, însă articolul acesta nu ar trebui să fie despre fericire, ci despre altceva.

Vă vine să credeți sau nu, Dumnezeu nu ne-a pus pe pământul acesta ca noi să avem fericire. Dacă lucrurile ar fi stat așa, nu am mai fi fost înconjurați de atâta suferință.
Dumnezeu ne-a pus aici pentru altceva. Rolul omului în această viață nu e de a căuta fericirea, rolul omului este de a-l căuta pe Dumnezeu.

Dumnezeu are veșnicia, Dumnezeu există din veșnicie în veșnicie, și când a creat omul nu l-a creat pentru rușine, pentru suferință dar nici pentru pământ și nici pentru fericirea după care alergăm noi astăzi. Dumnezeu a creat omul pentru cer.

Iisus a zis că se duce să ne pregătească un loc, ca acolo unde este El să fim și noi, iar El este în cer. Iisus a fost un om al suferinței, un om disprețuit, batjocorit de mulți, dar El nu a căutat fericirea pe pământ. El nu a căutat să audă ce spun alții despre El, nu a căutat decât să împlinească voia Tatălui.

Dar noi? Noi ce facem?

De câteva zile am fost tristă, nu mi-am găsit fericirea aici, și am văzut că alții au și eu nu, m-am gândit că toată viața mea a fost împletită cu durere. Acum câțiva ani în urmă îmi era frică să râd, pentru că știam că după râs urmează plâns, știam că de undeva va răsări durerea.

Nu știu dacă există vreun om care să nu fi trecut prin suferință, și nu doar o dată ci de mai multe ori, dar astăzi vă spun ceva, viața de pe acest pământ nu este pentru fericire.
Bucură-te dacă astăzi plângi, pentru că te așteaptă cerul, te așteaptă Dumnezeu, va veni și ziua în care El îți va șterge lacrimile, va veni ziua în care te vei bucura din toată inima, și nu vei mai fi amăgit de truda de aici.

Bucură-te, și ai răbdare!
Dumnezeu nu te-a uitat și nici nu te va uita!

2 comentarii:

  1. Foarte frumos articol!!! Am avut greutati in viata, insa nu atat de mari si de fiecare data am simtit ajutor din parte Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand fericirea nu il include pe El atunci o vom simti la un moment dat incompleta sau va disparea din sufletul nostru chiar daca situatia nu s-a schimbat. Fericirea e implinita cand il avem pe dumnezeu in minte si in suflet. E greu, mereu, mereu, purtam aceeasi lupta.

    RăspundețiȘtergere

Lasă gândurile tale aici...

Related Posts Plugin for Blogger...