Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2014
Blogosfera Evanghelică

Pierdut în spaţiul rece

Imagine
Sursă imagine:http://www.deviantart.com/
Când eşti pierdut în spaţiul rece unde nu se simte, nu se bea nimic fierbinte, unde totul e rece, ce faci?
Strigi după ajutor.
Când ajutorul nu îţi vine, ce faci?
Cauţi o metodă de scăpare.
Când nu găseşti nici o metodă de scăpare ce faci?
Mai cauţi odată. 
Când nu găseşti nimic nici atunci, ce faci?
Iei o pauză.
La ce îţi ajută pauza?
La analizarea situaţiei şi a posibilităţilor.
Ce mai ai de analizat, eşti într-un spaţiu rece, închis, pierdut, ce vrei mai mult?
Ai multe de analizat. Mai există şanse de scăpare.Prin încălzirea inimii.
Cum vrei să îmi încălzesc inima, ţi se pare că eman căldură?
Da. Sufletul emană căldură.
Prostii.
Nu sunt prostii. Sufletul are în el o iubire şi o forţă atât de mare încât poate să spargă acel spaţiu rece pe care ţi l-ai făcut singură şi poate să te scoată de acolo.Multe se rezolvă iubind.
Nu prea cred.
Atunci îmi pare rău de tine.


Poţi

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro
Ai în faţa ta o nouă zi cu nenumărate posibilităţi, le zic posibilităţi pentru că îţi stă în putere să le faci. Poţi să faci din această zi o zi frumoasă, de amintit. Poţi începe prin a te ruga, să îl iei pe Dumenzeu cu tine la începutul oricărei zile este o idee minunată. Poţi continua prin a te uita în oglinda şi a vedea că ai ceva frumos atât în interior cât şi la exterior.Poţi să îţi spui că azi vei zâmbi pentru că meriţi asta, aşa că nu te gândi la ce îţi lipseşte sau la ce ţi-ai dori, azi, opreşte-te şi gândeşte-te la ce ai şi de ce eşti mulţumit.
Poţi să te îmbraci să mergi pe unde ai de mers dar fii atent la lucrurile şi la oamenii din jurul tău, nu uita să fii politicos, să ajuţi, să fii un om frumos.Nu uita că ochii celor din jur te urmăresc şi chiar dacă nu-ţi pasă de cred alţii despre tine totuşi se poate ca printr-un simplu gest să produci o schimbare în cineva in bine sau în rău. Poţi să cânţi, să râzi de necaz şi să îţi spui că oricât de gre…

Fă curat în suflet

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro
Cu toţii avem zile în care ne simţim trişti fără motiv, sau suntem moleşiţi iar vremea de afară pare să fie împotriva noastră. Sunt acele zile în care te trezeşti într-o dispoziţie proastă şi nu ai chef de nimeni şi de nimic. Acesta este un mesaj pentru acele zile.

Totul proneşte de la starea ta interioară, de la suflet, dacă ai căldură şi pace în suflet, dacă ai dragoste şi bucurie atunci tristeţea nu are ce căuta acolo, fă curat!
Uită-te la geamul sufletului tău, şterge-l de praf şi lasă lumina să intre prin el să îţi lumineze casa.
Uită-te la oamenii care sunt îmbrăcaţi ca nişte cerşetori şi vor mereu să le dai câte ceva, se folosesc de tine, dă-i afară, sunt oameni mai importanţi în viaţa ta care ar merită să locuiască în casa sufletului tău.

Uită-te la stările proaste ce ţi-au invadat căsuţa, invidie, răutate, nemulţumire şi chiar monotonie, vezi că undeva în dreptul lor mai mult ca sigur există un buton de ştergere, apasă-l fără teamă!
Uită-te unde…

Oameni speciali

Imagine
Sursă imagine: www.santabanta.com
Cred ca fiecare dintre voi a avut măcar un om care să fie special, care să îi schimbe viaţa într-un mod bun. Şi nu mă refer neapărat la un iubit, ci la o prietenă, un prieten, nu ştiu cineva care să fie special. Cineva cu care să poţi să râzi, să plângi, cineva care să te înveţe cum să trăieşti, cineva care să lase ceva în viaţa ta, o luminiţă sau multe zâmbete. Cineva care să fie ca un fel de jumătate a ta cu care să poţi povesti ore în şir, cineva pe seama căruia să poţi glumi, cineva cu care să îţi dai porecle amuzante şi cu care viaţa e mai frumoasă.

Eu am avut mai mulţi oameni de acest fel, şi îi numesc oameni speciali. Consider că Dumnezeu mi i-a dat şi aceşti oameni mi-au făcut viaţa atât de frumoasă, ca o poveste. Scriu rândurile acestea pentru că am vizionat filmul P.S. I love you, şi am mai văzut eu filme care să mă fi marcat până acum, dar acesta m-a făcut să vreau să scriu despre oamenii speciali din viaţa mea şi chiar să plâng de fericire…

Ce fel de om eşti?

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro
Aş putea spune că există o categorie de oameni în care mi-ar plăcea să fiu. 
Oamenii aceia care au mereu un zâmbet pe faţă şi zic că fericirea lor se datorează unei vieţi trăite împreună cu Dumnezeu. Oamenii aceia care nu se tem să îşi ofere inima cuiva şi să iubească prea mult ci se tem să nu iubească prea puţin. Oameni cărora nu le este ruşine să recunoască că ei cred în Dumnezeu şi îl urmează. Oamenii aceia care sunt gata oricând să îţi ofere mână ca să te ridice de jos din necazul tău. Oamenii aceia care nu se tem să spună adevărul chiar şi când acesta este greu de suportat. Oamenii aceia care atunci când sunt la pământ recunosc că numai pe genunchi în rugăciune problemele lor se rezolvă. Oameni care nu încetează niciodată să îi fie alături unui prieten şi fac totul cu dragoste. Oameni care îşi găsesc timp să cânte, să stea în ploaie şi să simtă viaţa... Oameni care îi sunt mulţumitori lui Dumnezeu pentru tot ce le-a dat cu toate că poate lor le-a dat…

Detector de oameni pierduţi

Imagine
Sursă imagine: www.google.com
Am vrut să fiu om, am vrut să iubesc, să simt ploaia, să râd cu gura până la urechi şi să rup florile din grădină; Am vrut să mănânc tot ce îmi pofteşte inima, să merg desculţă pe asfaltul fierbinte şi să învăţ să fluier. Am vrut bicicletă şi role, păpuşi şi maşini , apoi am trecut la ceva mai serios. Am vrut haine frumoase, la modă, un iubit perfect şu mulţi prieteni, am vrut familia perfectă, am vrut să devin eu, cineva important. 
Am primit una bucată inimă, din care mi s-a dat iubire, mai multă decât pot duce, mai multă decât pot da, şi această iubire am primit-o de la Dumnezeu. El mi-a dat fericire, m-a făcut să iubesc şi mi-a dat persoane pe care să le iubesc.  El mi-a trimis oameni care să mă înveţe cât de important este sufletul. Şi da, am simţit ploaia, am râs cu gura până la urechi, am iubit din toată inima, am simţit durerea şi dezamăgirea dar am şi învăţat, că totul are un rost, că nimic nu este la întâmplare şi că Dumnezeu nu îţi dă mai mult …

Când Dumnezeu vorbeşte

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro
Când Dumnezeu vorbeşte tu:

Ascultă-L!
Tot ceea ce îţi spune fie prin oameni, fie prin mesaje biblice,  prin cântece, sau prin creaţiile Lui, este de mare importanţă , poate nu pentru atunci, dar cu siguranţă este pentru mai târziu. Nu ignora mesajele Lui spunând că nu ai nevoie de ele, nu se ştie când le vei căuta.

Taci!
Nu vorbi peste El, altfel ai încălca prima regulă şi ai rămâne fără nimic.

Spune şi altora!
El este un rege, regele întregului pământ, iar atunci când regele întregului pământ îţi vorbeşte nu poţi să ţii doar pentru tine, eşti dator să spui şi altora , mai mult ca sigur mesajul Lui e şi pentru ei.
Transmite-l!

Pune în practică!
Este partea cea mai importantă dintre toate, dacă nu ai practica, totul este în zadar.Dacă bucuria ar putea vorbi...

Imagine
Sursă imagine: www.google.com
Dacă bucuria ar putea vorbi ne-ar spune că ea este mereu undeva ascunsă în noi şi că de cele mai multe ori o ţinem într-o colivie închisă, nu vrem să îi dăm drumul să iasă la iveala şi ne agăţăm cu disperare de tristeţe de parcă am avea nevoie de ea. De cele mai multe ori ne facem rău singuri fără să ne dăm seama şi chiar când bucuria ne strigă de acolo din colivie, nu o băgăm în seamă.

Dacă bucuria ar putea vorbi ne-ar spune că am trecut chiar astăzi pe lângă ea şi cumva, probabil din neatenţie am ignorat-o, ne-a văzut înconjuraţi de un teanc de hârtii pe care erau trecute toate îngrijorările noastre, erau atât de grele hârtiile , şi de undeva Dumnezeu striga : adu-le la mine, iar bucuria aştepta să ne oprim în dreptul ei, ba chiar să zăbovim toată ziua pe la ea şi să lăsăm îngrijorările în mâinile Lui, dar eram atât de preocupaţi încât l-am ignorat pe Dumnezeu şi am ignorat şi bucuria.

Dacă bucuria ar putea vorbi ne-ar spune multe, dar nu poate vorbi ş…

Bucură-te!

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro Cred că pot să afirm că de multe ori uităm de cât de scurtă este viaţa, uităm că acum suntem dar în secunda următoare putem să nu mai fim, iar această uitare ne face să credem că avem dreptul să ne despărţim de oameni într-un mod urât, poate prin ceartă şi cuvinte urâte cu toate că îi iubim din tot sufletul. Această uitare ne face să abandonăm lucrurile care sunt importante şi care ne bucură, în schimb ne ocupăm de ce nu trebuie.
Adevărul este că trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă de viaţa pe care o avem şi mai mult decât atât trebuie să profităm de ea, să le spunem celor din jur că îi iubim , să ne facem timp să le dăm o îmbrăţişare.
Bucură-te de orice este frumos în viaţă, bucură-te de picăturile de ploaie, bucură-te de soarele cald, de flori, de animale, bucură-te de fulgii de nea, de aerul rece, bucură-te de frunze, de curcubeu, bucură-te de fiecare lucru mărunt din viaţa ta care te face fericit,  bucură-te de hobby-uri, bucură-te de oamenii din v…

Cum parcurgi drumul

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro
Uneori este nevoie să parcurgi drumul în sens invers, să te întorci pe urmele tale pentru ca să vezi care a fost momentul în care ai luat-o în direcţia greşită. Eşti norocos atunci când descoperi unde a fost greşeala şi înveţi ca pe viitor să nu  mai faci la fel, dar eşti şi mai norocos atunci când descoperi unde a fost greşeala şi ţi se oferă şansa de a o putea corecta, aşa încât cumva viitorul şi chiar prezentul tău  să se schimbe.
Poţi repara o relaţie, sau o poţi pierde, poţi redeveni acel tu de care erai mândru cândva sau poţi să rămâi aşa cum eşti. Câteodată tot ce trebuie să faci pentru a schimba ceva este să acţionezi, dar din păcate pentru noi, acel câteodată ni se pare mereu departe.
Şi încă ceva, întotdeauna aminteşte-ţi de unde ai plecat, numai aşa vei reuşi să parcurgi drumul înapoi pentru a-ţi descoperi greşeala, întotdeauna aminteşte-ţi alături de cine ai călătorit, oamenii din viaţa ta te influenţează, ai grijă să îi păstrezi pe acei care …

Letters to God

Imagine
Sursă imagine: www.google.com

Dragă Dumnezeu,
Nu am încetat niciodată să cred în tine, nu am încetat niciodată să mă rog, dar Tu ştii asta deja,  eu doar mă simt departe, simt că fac paşi în direcţia opusă, nu mai ştiu cum să te las să mă dirijezi, aş vrea să vorbesc cu tine, dar nu ştiu ce să îţi zic, mi-e mai uşor să îţi zic aici, într-o scrisoare.  Ţi-o voi trimite, cu toate că sunt sigură, că Tu o ştii de dinainte  ca eu să o scriu.
Eu doar vreau să îţi spun că nu am încetat niciodată să te iubesc, nici chiar atunci când ţi-am greşit, şi încerc să îmi scuz greşelile spunându-ţi că aşa m-ai făcut, dar nu ar trebui. Eu doar vreau să fim iarăşi prieteni, vreau să ştiu că eşti lângă mine, adică eşti, dar fă cumva să văd şi eu asta, să o simt, nu mă lăsa să mă depărtez, să mă simt străină de tine. Nu mă lăsa să mai greşesc.
Vreau să îmi iei teama pe care o simt de un timp în inimă, să o alungi, numai Tu o poţi face, şi vreau să îmi dai lumină să  văd cărările care sunt întunecate, nu ş…

4 ani de blog

Imagine
Sursă imagine: www.google.com
În luna aceasta blogul meu împlineşte 4 ani, şi de obicei la aniverăsrile acestea scriu despre oamenii pe care i-am cunoscut aici, şi despre cum m-a schimbat blogul, dar acum nu vreau decât să notez această aniversare, pentru ca peste ani să pot ţine evidenţa.

La mulţi ani ţie, bloguleţ!
La multi ani nouă!

Fericirea este în noi

Imagine
Sursă imagine: http://www.123rf.com/
Fericirea este în noi, nu în faţa noastră, nu în spatele, în dreapta sau în stânga noastră, fericirea nu este la alţii, ci este în noi.
De ce ne este atât de greu să realizăm unde este fericirea? De ce mereu o căutăm prin locuri în care probabil nu o vom găsi niciodată? Mereu ne întrebăm de ce noi nu o avem sau cum de alţii o au , care e secretul?
Chiar zilele acestea am citit undeva cum că fericirea constă în mulţumire, să fim mulţumitori , acesta este secretul. O inimă mulţumitoare aduce fericirea, ne luminează sufletul, o inimă mulţumitoare ne aduce pace!
Eşti fericit atunci când eşti mulţumit de ce ai, atunci când apreciezi ceea ce ai şi nu îţi mai trebuie altceva.
Eşti nefericit atunci când te gândeşti la ceea ce are vecinul şi tu nu ai, şi îţi storci creierii sau munceşti ca un sclav pentru ca să obţii acel ceva pe care îl are vecinul şi apoi realizezi că de fapt nu aveai neapărată nevoie de el şi îţi cauţi altceva şi tot aşa...
Dacă ne gândim…

Tu eşti minunea Lui!

Imagine
Sursă imagine: www.google.ro


Sunt pe aici persoane care se cred urâte?
Persoane care se simt abandonate , care cred că nu au nimic special? Există aici persoane care au impresia că restul lumii e plină de frumuseţe dar ele sunt urâte , lipsite de strălucire? Sunt pe aici persoane care nu se simt apreciate, sau au senzaţia că locul lor nu este pe nicăieri?
Dacă da atunci eşti la locul potrivit, am un mesaj pentru tine, Tu eşti minunea lui Dumnezeu! Ai o imagine cu care te afişezi înaintea oamenilor în fiecare zi. Imaginea aceasta contează pentru oameni, şi de multă ori te judecă după ea, îţi lipesc etichete de haine şi te includ în unele dintre categoriile făcute de ei: frumos, urât, gras, slab, alb, negru, şi aşa mai departe, dar nu asta contează, pentru că, ştii, de fapt adevărata frumuseţe se află în interiorul acestei imagini. 
Undeva înăuntrul tău mai există ceva, o inimă, un suflet. Acolo este adevărata ta semnificaţie, valoare, acolo este ceea ce Dumnezeu a pus în tine! Eşti un…

Sper ca noul an

Imagine
Sursă imagine:www.google.ro
Sper ca noul an în care am intrat să ne aducă numai bucurii şi oameni frumosi la suflet în inimă şi în viaţă.

Sper ca credinţa noastră în Dumnezeu şi în minunile sale să crească iar relaţia noastră cu El să avanseze.

Sper ca problemele care vor veni asupra noastră să ne facă mai puternici şi mai înţelepţi.

Sper ca dragostea şi pacea să ne umple inimile , să ne facă să vedem lumea un loc mai frumos cu mai multe uşi deschise.

Sper că o să oferim mai multă iertare şi o să lăsăm răutatea la o parte.

Sper că o să ne ocupăm de lucrurile importante din viaţa noastră, acelea care sunt gratis, şi nu o să ne mai gândim atât de mult la bani, şi la cum îi putem câştiga, are El grijă şi de asta dacă ne încredem în dragostea Lui.

Sper că vom trăi viaţa la fel ca nişte copii bucurându-ne chiar şi pentru o jucărie ruptă.

Sper ca anul acesta să aud numai de oameni buni, care ştiu să fie sinceri, care ştiu să spere, oameni cărora nu le este frică să se afirme aşa cum sunt c…