Goană după vânt...

Am ajuns la concluzia că e bine să aştepţi ca toate lucrurile să se aşeze de la sine şi să nu le grăbeşti. Dacă Dumnezeu îţi spune să aştepţi şi întârzie cu răspunsul tău, nu fi nerăbdător aşteaptă, vei vedea că nu ai decât de câştigat.
Dumnezeu lucrează într-un mod minunat, de ce oare nu ne lăsăm pe braţul Lui?

Am ajuns la concluzia că oamenii sunt vulnerabili, mai vulnerabili decât par, li se pare că sunt cineva dar ei nu sunt în stare nici măcar să-şi ţină cuvântul dat. Până la urmă ce sunt toate?
Goană după vânt...

Iubire necondiţionată

Îmi plac aşa mult versurile unui cântec care spun aşa:

"Ce-ai găsit Doamne la mine,
Nu am nimic bun şi frumos
Ai venit din înălţime să salvezi un păcătos,
Ce-ai găsit Doamne la mine că aşa mult m-ai iubit,
Ai lăsat  chiar  slăvi divine,
Şi  în braţe m-ai primit"

Aceste versuri mă duc cu gândul la iubirea necondiţionată.Adevărata iubire, cea care rabdă, crede, nădăjduieşte şi speră.

Vă las melodia în caz că vreţi să o ascultaţiIubirea, o datorie.

"Iubirea este singura datorie pe care o cunosc."  Albert Camus

Care sunt priorităţile tale? Ai putea spune şi tu acelaşi lucru pe care l-a afirmat Camus?
Dumnezeu ne-a chemat la iubire, dar astăzi tot mai puţini oameni mai iubesc din toată inima, şi mai consideră iubirea ca fiind o datorie.
Iubirea este datoria pe care tu o ai faţă de tine însuţi, faţă de cei dragi, faţă de străini şi de săraci dar mai ales faţă de Dumnezeu.

Când o să încetăm să ne gândim doar la noi?

Dumnezeu e bun, Dumnezeu e dragoste, e pace, e răbdare, e bunătate.Ce suntem noi în comparaţie cu El? Poate cineva să se compare cu El?
Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât a renunţat la tot ce a avut mai scump pentru noi, la singurul Său Fiu. Iisus a suferit şi a purtat păcatele noastre acolo pe cruce. Dar tu L-ai primit în inima ta?
De multe ori credem că suntem cineva, şi prin acest lucru nu mă refer la a fi egoist sau încrezut, ci la faptul că avem o viaţa şi ne comportăm ca atare.Avem pretenţii să fim respectaţi, să fim salutaţi, şi cerem multe lucruri de la Dumnezeu, spunând că avem drepturi. Uităm un singur lucru. Că suntem aşa mici şi neînsemnaţi., că suntem o ţărână trecătoare.Noi de fapt nu avem nimic. Iar păcatul ne urâţeşte pe zi ce trece tot mai mult. Ne complacem în plăceri şi bucurii de-o clipă şi toate acestea pentru ce? Dumnezeu e Singurul care ne veghează, care ne iubeşte şi de la care avem totul iar noi îl dăm la o parte, îl înjurăm, îi negăm existenţa şi nu facem decât să îl supărăm.Când o să încetăm să ne mai gândim doar la noi? Când o să ne dăm seama că noi suntem vinovaţi de ce e rău şi nu Dumnezeu? Când o să realizăm că nu suntem într-o competiţie şi nu trebuie să dovedim care e mai deştept, care se îmbracă mai frumos, care are maşină mai luxoasă, sau care are dreptate , etc. ci că suntem fraţi în Hristos şi trebuie să ne iubim şi să ne ajutăm unii pe alţii? Când o să ne deschidem inimile spre a alunga răul şi a-L primi cu adevărat pe Dumnezeu în viaţa noastră?

Pentru el...

Iubesc gândul că mă înconjori în fiecare zi cu dragostea ta, că mă trezeşti în felul tău enervant şi-mi şopteşti cuvinte de dor. Iubesc vocea ta caldă care îmi dă putere să sper mai departe în visul nostru, în ceea ce sunt. Iubesc tachinările tale ce mă scot din sărite şi surâsul tău copilăresc ce mă face să îmi dau seamă că încă suntem copii. Iubesc "cearta" ta de om mare care crede că le ştie pe toate şi că nu ratează niciodată. Iubesc siguranţa pe care mi-o oferi atunci când eşti lângă mine.Iubesc nopţile târzii de vară petrecute în faţa unor animaţii cu râsete şi nervi. Iubesc momentele noastre de cânt şi armonie. Iubesc tot ce eşti tu şi tot ce simt atunci când eşti lângă mine. ( pentru el )

P.S. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că te-a adus în viaţa mea şi sper să nu te lase să pleci niciodată. Sunt egoistă nu?

A înţelege..

Niciodată nu o să poţi înţelege oamenii cu adevărat, şi de ce uneori acţionează într-un fel şi nu în altul, poţi doar să observi în tăcere şi să aduni cât mai multe informaţii.Într-o zi îţi vor folosi poate ca să te înţelegi pe tine, la urma urmei şi tu eşti un om care în ochii altora nu vei fi niciodată pe deplin înţeles.

Răbdarea

Răbdarea este o virtute necesară în viaţa de zi cu zi dar oare o mai purtăm cu noi prin bagajul vieţii? Cred că oameni răbdători întâlnim mai rar astăzi, însă întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este: suntem noi răbdători? 
Dumnezeu ne îndeamnă să avem răbdare, iar un om răbdător are mai mult de câştigat decât un om care se enervează repede şi nu aşteaptă.
Şi la ce ne foloseşte dacă ne grăbim şi sărim repede în judecarea unor lucruri, nu mai bine tăcem şi avem răbdare? 
Uneori este nevoie să aştepţi...
Răbdarea este o calitate, iar omul care o are este un om înţelept. 
Un om înţelept rabdă, pe când unul care se aruncă înainte are mai multe de pierdut.

"Răbdarea este arta de a spera."   Luc de Clapiers

Lupta împotriva timpului...

Timpul trece misterios pe lângă noi iar secundele se scurg prea repede ca să le putem observa.Oamenii, rămân aceleaşi fiinţe muritoare care luptă contra lui dar care nu reuşesc niciodată să-l doboare.E momentul să ne oprim din lupta cu timpul, căci nu o vom câstiga niciodată, dar poate ar trebui să începem să ne preocupăm de lupta spirituală care are nevoie de toate armele posibile pentru a putea birui.Încotro ne îndreptăm? Avem loc în inima noastră doar pentru lucrurile materiale pe care le putem pierde oricând, sau avem, loc şi pentru lucrurile spirituale care ne sunt mult mai folositoare?
Nu timpul este duşmanul nostru, ci noi.

Dacă eram...

Am primit această leapsă de la Roxy , vin cu întărziere :D

Dacă eram o lună ,aş fi fost: aprilie
Dacă eram o zi a săptămânii ,aş fi fost: vineri
Dacă eram o parte a zilei ,aş fi fost: dimineaţa
Dacă eram un animal marin,as fi fost: delfin
Dacă eram o directie ,aş fi fost: înainte
Dacă eram o personalitate istorică,aş fi fost: o zeiţă
Dacă eram o planetă,aş fi fost: Pământ
Dacă eram un lichid ,aş fi fost: apă
Dacă eram o piatră,aş fi fost: în formă de inimă
Dacă eram o pasăre,aş fi fost: vrăbiuţă
Daca eram o plantă ,aş fi fost : crin
Dacă eram un instrument muzical,aş fi fost: pian
Dacă eram o emotie,aş fi fost: iubirea
Dacă eram un sunet, aş fi fost : o clapă de pian
Dacă eram un element ,aş fi fost: oxigen
Dacă eram un cântec,aş fi fost : Because you loved me -Celine Dion
Dacă eram un film ,aş fi fost: Sweet november
Dacă eram un personaj de ficţiune,aş fi fost : Zâna bună
Dacă eram un fel de mâncare,aş fi fost: ciorbă rădăuţeană
Dacă eram o aromă ,aş fi fost de : ciocolată şi frişcă
Dacă eram un gust ,aş fi fost: amărui
Dacă eram o culoare,aş fi fost: alb
Dacă eram un cuvânt ,aş fi fost : speranţă
Dacă eram o expresie a feţei ,aş fi fost : zâmbetul
Dacă eram o materie de şcoala ,aş fi fost: muzica
Dacă eram un personaj de desene animate ,aş fi fost : Barbie
Dacă eram o formă,aş fi fost : cerc
Dacă eram un număr ,aş fi fost:  1
Dacă eram o maşină ,aş fi fost: de jucărie
Dacă eram o haină ,aş fi fost: rochie de mireasă

Dar sunt un om şi pentru aceasta îi mulţumesc lui Dumnezeu!

O mică atenţie...

Am o mică atenţie pentru nişte bloguri pe care le urmăresc cu plăcere şi acestea sunt:
Raisa
Robert N.
gabriella
 vioreld
Flyerboy
 B.D.
C.L.M.
Rox
@nk@
Denisa
Andrei Robert
Joanne
Denisa Irina
Roxy.
Ioana
Bllondie
Găgăuţă
 Maia
Gabriela
Rebeca C.
QED
ALT-OM
Florin
 Dacă doriţi puteţi să-l daţi mai departe.


Încă nu-i prea târziu!

Dacă până astăzi ai făcut rău cuiva atunci trebuie să ştii că încă nu-i prea târziu ca să repari acest lucru. Dacă până astăzi ai vorbit urât cu cei din jur nu trebuie să uiţi că nu-i prea târziu să începi să vorbeşti cu dragoste. Dacă până astâzi ai trăit o viaţă plină de teamă şi  de deznădejde să ştii că nu-i târziu să începi să speri. Dacă totul în jurul tău ţi se pare pustiu să ştii că nu-i prea târziu ca să descoperi că încă mai există oameni care te iubesc. Dacă nu ai zâmbit până acum să ştii că încă mai ai timp să o faci. Dacă nu ai iubit îndeajuns atunci fă-ţi  timp să iubeşti! Dacă până acum întreaga ta viaţă a fost plină de durere să ştii că încă mai există şanse spre fericire.
Dacă până acum nu te-ai împăcat cu Dumnezeu să ştii că nu-i prea târziu, El încă mai bate la uşa inimii tale!

Conştiinţa

În fiecare dimineaţă sună alarma de deşteptare.Un ceas voinic şi nebăgat în seamă de nimeni pe parcursul nopţii îşi face simţită prezenţa cu multă nerăbdare. Iar apoi un gând fulgerător îmi trece prin minte, cum ar fi dacă am avea parte de un astfel de ceas deşteptător de fiecare dată când am face ceva greşit, când am supăra pe cineva sau când am călca în picioare principiile sănătoase? Ce s-ar întâmpla atunci? Oare ne-am opri şi ne-am corecta sau am merge mai departe fără să-i dăm ascultare ceasului?
Ceea ce oamenii uită este faptul că există deja un astfel de ceas şi acela este conştiinţa.Ce-i drept nu prea este băgată în seamă de mulţi în ziua de astăzi dar oare de ce? Conştiinţa este ceasul deşteptător care te îndeamnă să te trezeşti şi să laşi deoparte orice lucru rău. Ea te ajută  să te opreşti la timp, ascult-o cât încă nu-i târziu!

De ce iubeşti?

Iubesc pentru că oamenii trăiesc prin iubire şi pentru iubire.
Iubesc pentru că fără iubire mă simt goală, la fel ca un vapor părăsit în mijlocul oceanului.
Iubesc pentru că iubirea îmi face sufletul să zâmbească!
Iubesc pentru că iubirea mă face să dansez şi să aud numai sunete umplute de armonie în jurul meu. Iubesc pentru că Dumnezeu mi-a dat această putere.
Iubesc pentru că am nevoie de iubire.
Iubesc pentru că sufletul mi-o cere mai mult ca oricând.
Iubesc pentru că viaţa întreagă nu e altceva decât iubire.
Tu de ce iubeşti?

If tomorrow never comes...

Ca un balon...

Să fie zi cu soare,
Fără urmă de nori 
Dar daca ei apar, 
Să ştim că sunt trecători.


Viaţa e ca un balon, începe atunci cănd îl umfli şi face primii paşi atunci când îi dai drumul în văzduh.Apoi el merge pe unde îl suflă vântul.Uneori e vreme bună cu soare şi balonul pluteşte liniştit, dar alteori viscole se abat asupra lui şi poate se mai clatină din când în când, iar într-o zi se sparge.

O zi deosebită!

Şi-a mai trecut încă o zi, ai prins-o şi pe cea de astăzi, dar o preţuieşti? Acorzi tu timp lucrurilor şi persoanelor care chiar au nevoie de atenţia ta? Eşti mulţumit de ceea ce ai sau poate vrei mai mult? 
Azi , poate să fie o zi obişnuită cu nimic special în ea, dar tot azi poate să fie o zi deosebită, plină de bucurie. Cum? Simplu. Azi, începe să preţuieşti ce ai, începe să îţi faci timp pentru cei de lângă tine, timp să citeşti o carte şi să pătrunzi într-o altă lume, timp să laşi grijile deoparte şi să evadezi pe undeva prin grădină la umbra unui copac, timp să priveşti un copil cum se joacă. Lasă facebook-ul şi alte site-uri ce te te ţin toată ziua cu nasul în calculator. Fă din această zi o zi specială de care să îţi aminteşti cu drag, alţii poate şi-ar mai fi dorit încă o clipă dar n-au mai apucat-o, tu în schimb o ai, preţuieşti-o! Adu-ţi aminte că nu eşti singur, că nu trebuie să stai închis în casă, afară lumea întreagă şi natura te aşteaptă !

Cine este Dumnezeu?!

Cine este Dumnezeu? Ţi-ai pus această întrebare? Şi dacă da, ai găsit răspuns? Iar dacă ai găsit un răspuns, eşti tu sigur că e răspunsul corect?
 Cine este Dumnezeu? Aceasta este o întrebare pe baza căreia se pot face multe afirmaţii dar oare câte dintre ele sunt adevărate? Sunt sigură că fiecare dintre voi are deja un răspuns, dar cât de siguri sunteţi  de răspunsul pe care îl aveţi? Pentru unii, Dumnezeu poate să fie un zeu, o divinitate, un prieten, un tată, un monstru, sau poate pentru unii nu există. Dar cine poate să zică cu adevărat cine este Dumnezeu?  Unui om îi poţi pune o etichetă, îi poţi găsi un loc anume, catalogându-l după nume, după vârstă, după religie, după sex, după comportament şi cu toate acestea se spune că este nevoie să petreci mult timp lângă o persoană şi tot nu ajungi să spui cine este cu adevărat. Oare, cum putem noi să spunem cine este Dumnezeu cu adevărat când nici măcar nu îl vedem?  Poate că unii dintre voi spun că e simplu, pentru că El nu există iar dilema este rezolvată. Eu am totuşi o altă părere.  Nu este nevoie să îl vezi pe Dumnezeu sau să ştii de unde vine ca să îţi dai seama cine este. Dumnezeu nu poate fi etichetat şi inclus într-o anumită categorie, Dumnezeu nu este ca oamenii. Iar ca să îţi dai seama cine este El trebuie să te dezlipeşti de ceea ce înseamnă raţiune şi să priveşti prin prispa credinţei, acolo îl vei vedea aşa cum nu L-ai mai văzut niciodată şi-ţi vei da seama cine este Dumnezeu, El este Cel prin care toate au luat fiinţă dar şi Cel care ţi-a arătat ce înseamnă să iubeşti, să ierţi şi să trăieşti,  pentru că fără El nu ai fi avut viaţă.

Related Posts Plugin for Blogger...