vineri, 18 mai 2012

Ce trebuie să faci ca să fii fericit?

Ţi-ai pus vreodată această întrebare? Eu cred că am făcuto de multe ori. Însă răspunsul concret nu cred că se va putea găsi vreodată. Pentru că fericirea nu e ceva de care dai comandă şi ajunge la tine , nu e ceva după care să mergi la magazin, şi nici nu este ceva care poate să fie cerşit. Fericirea nu se poate lua de la alţii şi nici nu se poate fura. Fericirea se simte. Şi totuşi, ce trebuie să faci ca să fi fericit? Nimic.Cum nimic?! Absolut nimic. Ca să fii fericit nu trebuie să ai mulţi bani şi nici să te strofoci prea mult, tot ce trebuie să faci ca să fii fericit este să-ţi deschizi inima în primul rând faţă de Dumnezeu, ca să te poţi împăca cu El, ca să poţi să simţi iertare, şi în al doilea rând faţă de tot ceea ce este în jurul tău.Viaţa nu va fi niciodată perfectă şi mereu vor exista zile fără ceva bun în ele, cuvinte urâte, certuri, supărări iar dacă vrei să fii fericit nu trebuie să faci altceva decât să priveşti mai departe de aceste lucruri, să priveşti la tot ceea ce ai , să fii mulţumitor şi să îţi spui " curaj, lucrurile acestea se mai întâmplă, şi tot aşa trec" nu e nici primul şi nici ultimul, viaţa nu se opreşte într-o problemă, iar după nori iese mereu soarele!

10 comentarii:

 1. E usor sa fi fericit cand nu ai multe pretentii. Apare o problema atunci cand te vezi o povara pentru altii, asta schimba ecuatia, in afaceri e bine sa ai in plus, in viata nu e bine sa fi in plus:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarata fericire este cea interioara .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca pentru a fi fericiti trebuie in primul rand sa ii fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru ceea ce ne-a dat!
  Imi place postarea,ai un dar minunat de-a expune perfect problemele din viata de zi cu zi!:X

  RăspundețiȘtergere
 4. Fericirea vine exact atunci cand nu te astepti,si vine de acolo de unde nu ai cautat niciodata!Ai scris foarte frumos. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu spuneam că,niciodată,fără Dumnezeu în viaţa ta nu vei fi fericit!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cuvinte pline de intelepciune! :)
  Seara buna!

  RăspundețiȘtergere
 7. Da, doar ca mai trebuie din cand in cand sa ne mai gandim la...fericire si sa meditam la viata noastra, altfel devenim lipsiti de "culoare" si prinsi in problemele zilnice.

  RăspundețiȘtergere
 8. Un fragment din "Marți cu Morrie" scrisă de Mitch Albom:
  - Ştii ce îți dă cu adevărat satisfacție?
  - Ce?
  - Să le oferi celorlalți ceea ce ai tu de oferit... Nu mă refer la bani, Mitch. Mă refer la timpul tău, la grija ta, la poveștile tale. Nu e chiar atât de greu, s-a deschis un centru pentru bătrâni aici, în apropiere. Zeci de oameni în vârstă vin aici în fiecare zi. Dacă ești un tânăr sau o tânără care are un anumit talent, ești rugat să vii aici să-i înveți și pe alții. Să zicem că te pricepi la computere. Te duci acolo și îi înveți despre computere. Ești foarte bine venit acolo. Iar ei sunt foarte recunoscători. În felul acesta începi să obții respect, oferindu-le ceva ce ai de oferit. Și sunt o mulțime de locuri unde poți face asta. Nu trebuie să ai cine știe ce talent. Există atâția oameni singuri în spitale și adăposturi care nu vor decât puțină companie. Joacă o dată cărți cu un bătrân singur și o să înveți să te respecți, pentru că simți că cineva are nevoie de tine. Îţi aduci aminte ce îți spuneam despre găsirea unei vieți cu sens? Am scris pe undeva, dar pot să-ți și spun: dedică-te iubirii pentru ceilalți, comunității din jurul tău, dedică-te creării unui lucru care îți poate da sens și scop. Observi, a adăugat el, încercând să zâmbească, aici nu e deloc vorba despre salariu.
  Am notat pe un post-it galben câteva dintre lucrurile pe care le spunea Morrie. Am făcut asta în special pentru că nu voiam ca el să-mi vadă ochii, să știe ce gândesc, că alergasem în mare parte a vieții mele de la terminarea facultății exact după lucrurile de care el se ferise - jucării mai mari, o casă mai frumoasă. Pentru că lucram printre sportivi bogați și faimoși, mă convinsesem că nevoile mele erau reale, că lăcomia mea nu era la fel de mare ca a lor. Asta nu era decât o înșelătorie. Morrie mă făcuse să văd lucrul acesta atât de evident.
  - Mitch, dacă încerci să te dai mare pentru oamenii din vârf, las-o baltă. Oricum se vor uita de sus la tine. Iar dacă încerci să te dai mare pentru cei de jos, las-o baltă. Ei nu vor face decât să te invidieze. Standingul nu te duce nicăieri. Doar o inimă deschisă te va ajuta să umbli liber printre toţi.
  A făcut o pauză, apoi s-a uitat la mine:
  - Sunt pe moarte, este? Da! De ce crezi că e important pentru mine să ascult problemele celorlalți? Nu găsesc suficientă durere și suferință în mine? Bineînțeles că da. Dar, dăruind altora, simt că trăiesc. Nu le dau mașina sau casa. Nici ceea ce
  văd când mă uit în oglindă. Atunci când dăruiesc din timpul meu, când pot face pe cineva să zâmbească după ce mai înainte a fost trist, simt că aproape mă însănătoșesc.
  Fă lucrurile pe care inima îți spune să le faci. Atunci când se va întâmpla asta, nu te vei simți nemulțumit, nu vei fi invidios, nu vei mai tânji după lucrurile altora. Dimpotrivă, vei fi copleșit de ceea ce vei primi înapoi!
  A tuşit și s-a întins spre clopoțelul aflat pe scaun. A trebuit să se chinuie un pic cu el și în cele din urmă l-am luat eu și i l-am dat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. frumos, lucrruri frumoase si adevarate...

   Ștergere

Lasă gândurile tale aici...

Share button